Arrangementen

We geven les in praktijkspeuren, treibball , in de agility t/m graad 2 (B) en schapen drijven voor beginners. Ook is het mogelijk om hier een arrangement voor af te spreken. U kunt hier overnachten en overdag les in een van de sporten krijgen.

Wil je meer informatie dan kan je contact met ons opnemen: kelpiebrink@live.nl of 06 29512060

Agility (Behendigheid) t/m graad 2 (B)

In combinatie met onze B&B faciliteiten is het mogelijk om een arrangement agility te boeken. Graag laten wij u kennis maken met de behendigheid sport. We hebben de beschikking over een complete behendigheidsbaan.

Treibball voor beginners en gevorderden

Dit is een sport die voor alle honden in principe geschikt is. We verzorgen workshops maar ook lessen in de Treibball.Treibball is echter ook weersafhankelijk als je het buiten beoefent. Als er wind staat wordt het beoefenen van Treibball buiten wat moeilijker. Houd daar rekening mee als je een arrangement wilt Treibball wilt boeken. Houd een alternatieve sportuitoefening in gedachten.

Speuren

Ook praktijk speuren is een sport die in principe voor alle honden geschikt is, jong of oud. Speuren is een individuele sport en sluit aan bij datgene waar een hond het best in is: het gebruiken van zijn NEUS.

Er zijn ook gecombineerde arrangementen mogelijk.

Schapen drijven voor beginners

Theo vindt het leuk om les te geven in schapen drijven. We hebben ons, sinds we kelpies hebben, bekwaamd in het schapen drijven. In het begin was het heel erg moeilijk om een trainingsplek te vinden want per slot van rekening zijn kelpies geen Border Collies. En schapen drijven leek voorbehouden aan Border Collie (BC) mensen. In Australië werkt men echter hoofdzakelijk met kelpies en die hebben een andere werkwijze dan een BC. En zo zijn we zelf begonnen met schapen drijven na flink wat trainingsuren en geld in "verweggistan" gestopt te hebben.
In de loop van de jaren hebben we heel veel rassen voorbij zien komen die in meerdere of mindere mate het instinct tot schapen drijven nog in zich hebben en ieder ras heeft zijn eigen specifieke werkwijze.
Wil je kennis maken met schapen drijven dan is een arrangement met 2 overnachtingen en 3 x een bezoek aan de schapen aan te raden.